2009-02-20 15:47:59• hírek • Szatmar.ro

Az első nő férfi focicsapat élén

 

A Fisher Athletic csapatát az Eastleigh elleni bajnoki mérkőzésen Donna Powell vezette a kispadról, ezzel pedig ő lett az első nő, aki egy férfi proficsapatot irányíthatott.

 

Akkor is igaz a fenti kijelentés, ha gyorsan hozzátesszük, hogy kinevezése egy meccsre szólt, és ha a méltán nem világhírű Fisher Athletic „csak" félprofi, és az angol hatodik vonalnak megfelelő Blue Square South League-ben szerepel.

Bár a találkozót az Eastleigh nyerte, Powell királysága nem ezért lett pünkösdi, hanem mert csak egy meccsre lehetett megvenni az edzői tisztséget, a következő találkozón ismét Dave Mehmet ül majd a csapat kispadján. Történt ugyanis, hogy a Fisher csapata igen komoly anyagi gondokkal küszködik, a játékosok már hónapok óta nem kaptak fizetést. Ezért a vezetőség gondolt egyet, és nyilvános liciten meghirdette az egy meccsre szóló vezetőedzői tisztséget. A befutó pedig Donna Powell lett, aki civilben az egyesület forgókapuit felügyeli, és mellékesen edzői képesítéssel is rendelkezik. Powell belépője a nemzetközi labdarúgás történelemkönyvébe 500 fontjába került.

Minden esetre az ellenfél sportigazgatója, bizonyos David Malone nem nyilatkozott valami kedvezően az eseménnyel kapcsolatban, szerinte ugyanis Fisher akciója árt a liga presztízsének. A BBC ezzel szemben örömmel fogadta a hírt, és riportot készített a csapatról és menedzseréről.

A menedzser-asszony nem mellesleg komoly taktikai változásokat hozott a csapat életébe: a 3-5-2-es felállásról áttért a 4-4-2-re és azt kérte a játékosaitól, hogy próbáljanak lent, kombinatívan játszani.

„A női labdarúgásban rengeteg férfi dolgozik, nem látom, miért ne lehetne ez fordítva is, amennyiben az ember rendelkezik a megfelelő képesítéssel", nyilatkozta a mérkőzés után Powell.

Nézze meg a riportfilmet!

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: